Derfor er det fedt at træne på løbebånd

Hvis man er glad for at have tal på sin træning, og hurtigt se sine resultater, er der basis for et varmt venskab med løbebåndet. Det kan nemlig måle distance, tempo og tid undervejs i træningen meget præcist. Hvis man taster sin vægt ind, kan man også løbende se, hvor mange kalorier man forbrænder. Løbebåndstræning er blevet meget populært, fordi det er enormt effektiv træning, og belaster ikke kroppen helt så meget, som at løbe udendørs.

5 grunde til at investere i et løbebånd

Der er både fordele og ulemper forbundet med træning på løbebånd, og det afhænger ofte af de individuelle præferencer man har, når det kommer til konditionstræning.

– Vejret er en af de største fordele ved at erhverve et løbebånd. Man kan løbe i regn, slud og storm hvilket ikke er at foretrække at løbe i udendørs. Man kan altså ikke bruge vejret som en undskyldning, for ikke at træne.

– Tiden. Man kan tage en tur på løbebåndet hvis man lige har 25 minutters fri fra dagens daglige gøremål. Man skal ikke bruge tid på at komme i skoven, og står løbebåndet i stuen, kan man samtidig hygge sig med sin familie.

– Man kan løbe på alle tidspunkter af døgnet, uden at risikere sin sin sikkerhed i forhold til mørke, biler og glatte veje.

– De fleste løbebånd har forskellige programmer, man kan korrigere mellem, som kræver lidt mere planlægning, hvis man løber udendørs. Derudover er der ikke de samme bump og ujævnheder, som når man løber på stier eller i skov, og man minimerer derfor risikoen for skader.

– Man får et et hurtigt og bedre overblik over sine resultater, hvilket kan være sværere at måle, når man løber udendørs.

Mange modeller på markedet

Det kan være svært at finde ud af, hvilket løbebånd man bør investere i til matriklen. Derfor er der foretaget en test af løbebånd, som finder frem til de bedste løbebånd, og gør valget mere overskueligt.