Problemer med knæet – køb et knæbind

Følgende indhold er sponsoreret

Knæet er et bindeled mellem skinnebensknoglen og lårknoglen, derfor er den udsat for mange bevægelser, vrid, vendinger, fald og slag. Derfor er det helt normalt at få en knæskade, hvilket kan ske ved en for hurtig eller uventet bevægelse. Ofte sker knæskader ved sportsudøvelser, det kan være ledbåndsskader, meniskskader og korsbåndsskader, det er i hvert fald dem, som er mest almindelige. Et knæbind som dette kan derfor give støtte og aflastning.

 

Hvordan virker knæbindet?

Knæbindet virker på den måde, at det giver varme og kompression i knæet, det vil give en højere blodgennemstrømning, og vil gøre det muligt at lave stabile bevægelser. De stabile og kontrollerede bevægelser kan mindste risikoen for at få skader i forbindelse med sportsudøvelser.

 

Hvem har brug for et knæbind?

Et knæbind er for dig, der har fået en skade, og i den forbindelse skal genoptræne, eller når du skal i gang med at træne rigtig igen, det kan også bruges til at forbygge skader. Det er derfor meget anvendeligt for mange personer med forskellige behov.

 

Hvad du kan gøre, hvis du får en skade?

Når det kommer til knæskader, så kan de inddeles i to hovedgrupper.

  1. Akut knæskade – de kommer af slag eller vrid. I sådan en situation, er det vigtigt, at der reageres hurtigt.
  2. Overbelastningsskade vil komme, hvis en bevægelse bliver gentaget igen og igen, det kan være, hvis du træner forkert eller for meget på for kort tid. En skade som denne kan være svær at finde frem til, da symptomerne kommer snigende. Denne type skade, kan gå hen at blive en kronisk tilstand, hvis du f.eks. fortsætter med at træne, selvom du har fundet ud af, hvad det er den overbelastede skade kommer af. Det er derfor meget vigtigt, at du lytter til din krops signaler. Bliver smerterne ved, så er det vigtigt, at du søger lægehjælp.